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HEALTHY FOOD PROJECT














As we did last year, we started the Healthy Food project with the 6th grade courses. With this project, the students will learn a lot of information about nutrition. For this we start with an investigation about the breakfasts that the students usually take. They learned to analyze the labels of these products to see which ones were the most healthy and the effects caused by not eating breakfast, doing it in a healthy way or eating an unhealthy breakfast. Then they looked for information on breakfasts in the other English-speaking countries and compared them with the Spanish. Another point of the project was to conduct surveys to different age groups and then make a graph with the results obtained on how breakfasts change according to age. From there we had a preview of certain documentaries and films in English that showed them the effects of sugar consumption on their bodies and on their brains. We get a lot of information from the book "Eat Real Food" by nutritionist Carlos Ríos, creator of the realfooding movement on Facebook.





Al igual que el año pasado, hemos comenzado con los cursos de 6º el proyecto Healthy Food. Con este proyecto, l@s alumn@s aprenderán mucha información sobre nutrición.
Para ello partimos de una investigación acerca de los desayunos que los mismos alumnos suelen tomar. Aprendieron a analizar las etiquetas de estos productos para ver cuáles eran los más saludables y los efectos que provocaba en su cuerpo el no desayunar, hacerlo de forma saludable o tomar un desayuno no saludable. A continuación buscaron información sobre los desayunos en el resto de países de habla inglesa y los compararon con los españoles.
Otro punto del proyecto fue realizar encuestas a diferentes grupos de edades para después hacer una gráfica con los resultados obtenidos sobre cómo cambian los desayunos según de qué edad se trate.
A partir de ahí tuvimos visionado de ciertos documentales y películas en inglés que les mostraban los efectos del consumo del azúcar en su cuerpo y en su cerebro.

Sacamos mucha información del libro "Come comida real" del nutricionista Carlos Ríos creador del movimiento realfooding en facebook.



The students also were in charge of looking for recipes for breakfast, all of them made with a basic ingredient: oats. Being one of the healthiest cereals and at the same time more unknown, it was quite interesting for them to see the different formats in which they could eat. They made a book of recipes with it and later they made these recipes at home recording on video to be able to see them and evaluate them later in class. It has been a quite interesting project in general in which students have learned that it is necessary to have a minimum knowledge about food to become aware of what we eat and how it will affect us physically and mentally now and in the rest of our life.

Los alumnos además se encargaron de buscar recetas para desayuno, todas ellas elaboradas con un ingrediente base: la avena. Al tratarse de uno de los cereales más sanos y a su vez más desconocidos resultó bastante interesante para ellos ver los distintos formatos en los que se podía comer. Elaboraron con ello un libro de recetas y posteriormente realizaron estas recetas en casa grabándose en vídeo para poder verlas y evaluarlas después en clase.
Ha sido un proyecto en general bastante interesante en el que los alumnos han podido aprender que es necesario tener unos conocimientos mínimos sobre alimentación para tomar conciencia de qué es lo que ingerimos y de qué forma nos afectará a nivel físico y mental ahora y en el resto de nuestra vida.

Si quieres ver el proyecto completo pincha en el siguiente enlace para obtener la información

https://drive.google.com/file/d/11EQwHFCQCdJct0xlVKosNL85XUxvYqL8/view?usp=sharing